Τρίτη, Αυγούστου 30, 2005

Omloop Het Volk 2005 - H Quick Step ελέγχει τα πάντα!!!

O Nick Nuyens της Quick.Step στο βάθρο με το βαρύτιμο έπαθλο του
Φωτο © Luc Claessen/Cyclingnews.com/www.actiefotos.be

Η εξέλιξη του Het Volk επιβράβευσε όσους τολμηρούς βρέθηκαν στους παγωμένους δρόμους της Φλάνδρας για να τον παρακολουθήσουν. Η θερμοκρασία ήταν όλη μέρα πολύ κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου αλλά ευτυχώς μέχρι τα τελευτά χιλιόμετρα οι δρόμοι έμειναν στεγνοί.

Το "ύφος" που θα είχε ο αγώνας φάνηκε από τα πρώτα χιλιόμετρα όπου είχαμε και το πρώτο ξεκόλλημα, το οποίο όμως, όπως και τα περισσότερα ξεκολλήματα από τόσο νωρίς, ήταν καταδικασμένο. Αν και επιτράπηκε στους Jakob Piil (CSC), Benoit Vaugrenard (Francaise des Jeux) και Kristof Trouve (MrBookmaker.com-Sportstech), που το αποτελούσαν να δημιουργήσουν μια σεβαστή απόσταση που σε κάποιο σημείο έφτασε σχεδόν τα 5 λεπτά, όταν μπήκαν στο 100ο χιλιόμετρο το peloton άρχισε να ποδηλατά πιο δυνατά και σύντομα η απόσταση είχε σχεδόν εκμηδενιστεί. Οι ποδηλάτες της Quick Step, Davitamon-Lotto, Discovery Channel και Rabobank πήγαν στο αγώνα για να νικήσουν και δύσκολα θα επέτρεπαν σε κάποια άλλη ομάδα να τους χαλάσει το πάρτι.

Όλα αυτά μέχρι το 80ο χιλιόμετρο πριν το τέλος, όπου ο Stijn Devolder (Discovery Channel) επιτέθηκε στο Leberg. Πολύ γρήγορα αντέδρασαν οι Karsten Kroon (Rabobank) και Bram Tankink (Quick.Step) και ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον ποδηλάτη της Discovery. Το ίδιο επιχείρησαν και οι Boonen και Dierckxsens χωρίς όμως να καταφέρουν να φτάσουν τους άλλους 3 οι οποίοι πολύ γρήγορα έφτασαν και πέρασαν τους Piil, Vaugrenard και Trouve που βρίσκονταν μπροστά όλη μέρα.

Μια συντονισμένη προσπάθεια από το peloton, έφερε αυτό το ξεκόλλημα πολύ κοντά στην αποτυχία. Όταν όμως ενώθηκαν μαζί τους, αρχικά ο Peter Van Petegem (Davitamon - Lotto) και λίγο αργότερα οι Viatcheslav Ekimov (Discovery), George Hincapie (Discovery), Philippe Gilbert (Francaise des Jeux) και Gorik Gardeyn (MrBookmaker.com) ξαφνικά απόκτησε ξανά ζωή και πολύ γρήγορα πήρε μια διαφορά 45 δευτερολέπτων. Ξαφνικά η Discovery Channel, με 3 ποδηλάτες μπροστά, οι 2 από τους οποίους (Ekimov-Hincapie) θεωρούνται από τους κορυφαίους ποδηλάτες στον κόσμο, βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση.
Με 3 ποδηλάτες στο ξεκόλλημα τα πράγματα εξελίσσονταν πολύ θετικά για τη Discovery Channel
Φωτο © Luc Claessen/Cyclingnews.com/www.actiefotos.be


Η Quick Step δεν είχε πετύχει να βάλει κάποιο δυνατό της ποδηλάτη στο ξεκόλλημα που φαινόταν πως θα έκρινε το τελικό αποτέλεσμα και οι υπόλοιπες ομάδες δεν φαίνονταν να πολυνοιάζονται, οπότε έπεσε στους ώμους της το βάρος να επαναφέρει τους προπορευόμενους πίσω. Όλοι οι ποδηλάτες της Quick Step πέρασαν με τη σειρά τους από την κεφαλή του peloton και μέχρι το 50ο χιλιόμετρο (όπου άρχισε και να βρέχει) είχαν σχεδόν φέρει πίσω όλους τους προπορευόμενους.

Στο 37ο χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό, όλα τα φαβορί ήταν πλέον στην κεφαλή του peloton και αφού τα χιλιόμετρα τέλειωναν πολύ γρήγορα, οι επιθέσεις γίνονταν σε ρυθμό πολυβόλου. Το ξεκόλλημα που τελικά οδήγησε στη νίκη ξεκίνησε από τον Ludo Dierckxsens (Landbouwkrediet-Colnago). Μόλις τον μάζεψε το peloton επιτέθηκε ξανά παίρνοντας μαζί του και τους Johan Coenen (MrBookmaker.com) και Nick Nuyens (Quick.Step).

Στο βρεγμένο ανηφορικό pave ("άγριο" πλακόστρωτο) του Vogelzangstraat o Nuyens επιτέθηκε ξανά και κατάφερε να ξεφορτωθεί τους άλλους 2 ενώ είχε μόλις 10 δευτερόλεπτα από το peloton. Ο Nuyens όμως βρισκόταν σε πολύ καλή μέρα και σε συνδυασμό με τη εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι συναθλητές του της Quick Step πίσω στο peloton, τα 10 δευτερόλεπτα έγιναν 15 και πιο μετά 20.

Κερδίζοντας το Het Volk, ο Nick Nuyens πήρε την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του
Φωτο © Luc Claessen/Cyclingnews.com/www.actiefotos.be


Οι άλλες μεγάλες ομάδες προσπαθούσαν μανιασμένα, βάζοντας να τραβήξουν μπροστά ακόμα και τους ποδηλάτες που φίλαγαν για το τελικό σπριντ. O Nuyens κατάφερνε όμως να ανοίγει ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Τα 32 δευτερόλεπτα που είχε 4 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό ήταν υπεράρκετα για να μπορέσει να πανηγυρίσει τη νίκη του - τη μεγαλύτερη στη καριέρα του - πολύ έντονα, χαιρετώντας συνεχώς τον κόσμο!
2η θέση ο Tom Boonen και 3η o Steven De Jongh
Φωτο © Luc Claessen/Cyclingnews.com/www.actiefotos.be

Οι υπόλοιπες θέσεις κρίθηκαν από το τελικό σπριντ όπου το φαβορί του αγώνα, ο Tom Boonen πήρε τη 2η θέση και ο De Jongh της Rabobank την Τρίτη.

Aποτελέσματα:
1 Nick Nuyens (Bel) Quick.Step 5.06.00
2 Tom Boonen (Bel) Quick.Step 0.14
3 Steven De Jongh (Ned) Rabobank
4 Nico Eeckhout (Bel) Chocolade Jacques - T Interim
5 Bert De Waele (Bel) Landbouwkrediet - Colnago
6 Uros Murn (Slo) Phonak Hearing Systems
7 Roy Sentjens (Ned) Rabobank
8 Max Van Heeswijk (Ned) Discovery Channel
9 Karsten Kroon (Ned) Rabobank
10 Ludo Dierckxsens (Bel) Landbouwkrediet - Colnago

Περισσότερα για τον αγώνα
O αγώνας λεπτό προς λεπτό
Υπέροχες φωτογραφίες από τον αγώνα